Blogi
Markku Lepojärvi

Partner, Kouluttaja

Markku Lepojärvi on tehnyt pitkän työuran kuulovammaisten koulun rehtorina. Nyt hän jatkaa ympäri maailmaa kouluttajana. Markku on ollut naimissa 36 vuotta, hän on kolmen lapsen isä ja kahdeksan lapsen vaari sekä usean lapsen sijaisisä. Ihmis- ja maanläheisen Markun harrastuksiin kuuluu maanviljely, puutarhan hoitoa ja kaikkea pientä korjaamista. Talvisin pelaa jääkiekkoa. Markun haaveena isona on olla vaan ja katsella ja kuunnella kaikkea.

Kirjoittajat

Santi Martinez, Markku Lepojärvi

Pian aika korjasi kartanon isännän pois, ja alkoi omaisuudenjako. Selvää on, että ihmisluonnon heikommatkin puolet pyrkivät pesänjaossa esille. Monin tavoin perilliset yrittivät saada itselleen suuremman hyödyn huomioimatta toisiaan. Eikä tässä jaossa kuuromykillä ollut parhaat kortit.

Lue kirjoitus →

Juutalaisuudessa oli omat säädöksensä kansan sosiaaliturvan tukemiseksi. Alkukristilliset yhteisöt lisäsivät puolestaan omat ohjeensa. Yhteisöjen tuli tukea esimerkiksi leskiä, joilla ei ollut muita huoltajia. Mutta jos leskellä oli lapsi tai lastenlapsia, tuli heidän oppia täyttämään velvollisuutensa vanhempiaan kohtaan.

Lue kirjoitus →